Ayurveda
Praktijk

Ik wist dat het anders moest, maar hoe dan?

Ik had vroeger bijna altijd last van de beruchte ‘after lunch dip’. Een uur na de lunch wilde ik eigenlijk niets liever dan naar bed, zo moe was ik en voelde me totaal niet fit.

Ondertussen wist ik wel dat mijn eetgewoonten niet optimaal waren maar ik had eigenlijk ook geen idee of ik wel voldoende noodzakelijke voedingsmiddelen binnen kreeg. Hebben we op school nooit geleerd, toch?
De lunch bestond uit de bekende bruine boterham met beleg, beetje salade, beker melk en op vrijdag een vette hap omdat het einde week was en je wel wat verdiend had.

Aan het einde van de dag had ik meestal een enorme trek en bij thuiskomst viel ik aan op kaas, nootjes, wijntje erbij en even zitten om de dag te verwerken …..

Bovendien was het vaak ook al laat, eten voor 20.30 uur lukte me eigenlijk niet. Dus voordat je gegeten en opgeruimd hebt, is het al bedtijd, maar ja, je wilt ook nog even wat tijd voor jezelf, dus te laat naar bed, te weinig slaap en zo ging het maar door.


Waarom de keuze voor Ayurveda?

 Ik heb lang gezocht maar ik kon het ‘dieet’ dat mij aansprak nooit vinden. Wat ik tegenkwam bleek vaak een hype of een langdurige trend die niemand volhield.

En opeens was daar Ayurveda, hoe dat precies ging kan ik me niet meer herinneren, ik denk wel eens dat Ayurveda mij vond!

Daar was de bevestiging dat niet ieder persoon hetzelfde is en dus ook niet alle voeding voor iedereen geschikt is. De eeuwenoude tradities en kennis die Ayurveda biedt, maakte mij steeds enthousiaster. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel meer te vinden op het internet en zijn er ook nu ook veel informatieve podcasts beschikbaar.

Jaren geleden bezocht ik een Ayurvedisch Practitioner, niet alleen uit nieuwsgierigheid, maar ook om te horen of ik, met mijn inmiddels aangepaste dieet, op de juiste weg was. Ik was aardig bezig maar had het kennelijk nog niet helemaal begrepen en besloot me verder te gaan verdiepen, ik las alles  wat los en vast zat en met name  Ayurvedische kookboeken.

En dat alles leidde langzaam maar zeker tot een ommezwaai ...... Time for change! 
 
 
 
E-mailen
Instagram