Ayurveda
Praktijk

De oudste geneeskunst ter wereld is springlevend!

Er is heel veel geschreven over Ayurveda en ik raad je aan eens rustig te googelen, er gaat letterlijk en figuurlijk een wereld voor je open.

Voor mij is Ayurveda; persoonlijk, logisch, praktisch en een heel relaxte leefstijl.
Het enige wat je onder de knie moet krijgen, is balanceren en daar help ik je bij. Optimaliseer je spijsvertering en zorg dat je geen toxines opbouwt.

Ook respect voor je eigen lichaam en geest in combinatie met wat de natuur te bieden heeft en hoe het bedoeld is, spelen een belangrijke rol.

Zweverig? Niets is minder waar. Een voorbeeld: met logisch bedoel ik dat als jij een hete peper eet, je lichaam wordt verwarmd, maar als jij het van nature al vrij warm hebt, word je nog warmer. Nu denk jij ook, dat is toch logisch!

Maar weet je ook dat bepaalde voeding die niet geschikt voor je is, kan leiden tot allerlei klachten? Bijvoorbeeld maagzuur, huidproblemen, constipatie, vermoeidheid, hoofdpijn, slechte adem, gebrek aan energie, stijfheid in de gewrichten, slecht slapen, problemen met je menstruatie, mood swings en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Weten wat je het beste kunt eten en welke gewoonten bij je passen? Dat is Ayurveda!

Met praktisch & persoonlijk bedoel ik dat ik nu begrijp hoe ik in elkaar zit, mijn constitutie ken, en hoe ik  het beste voor mezelf kan zorgen steeds logischer wordt. Mijn dagelijks leven is daardoor heel overzichtelijk geworden. Ik maak sneller en makkelijker betere keuzes en als dat even niet lukt, weet ik hoe ik het kan herstellen.

Dat is Ayurveda: balanceren!


Ayurveda betekent in het Sanskriet ‘kennis van het leven’ en het is de oudste geneeskunde die de mens kent. De eerste schriftelijke medisch-wetenschappelijke verhandelingen die van Ayurveda getuigen zijn ruim 5000 jaar oud.


 
 
 
 
E-mailen
Instagram