Ayurveda
Praktijk

Onze passie voor de ayurvedische keuken.


Wij koken ayurvedische maaltijden volgens de wijsheden en kookprincipes van deze 5000 jaar oude Indiase geneeswijze. Ayurveda betekent letterlijk 'kennis van het leven' en dus ook kennis van voeding voor een gezonde leefstijl met een focus op preventie.

Hoewel de ayurvedische keuken niet vegetarisch is, koken wij 100% vegetarisch en op verzoek veganistisch.

Gezonde voeding is cruciaal. DE AYURVEDISCHE KEUKEN is helemaal gebaseerd op een gezonde spijsvertering. Door het gebruik van de vele verschillende specerijen kan je jouw gezondheid op een positieve manier beïnvloeden. Je voelt je niet alleen fysiek beter, ook mentaal ben je helder en fit. De Ayurveda heeft een heel eigen kijk op voeding, die al meer dan 5000 jaar geleden is ontstaan in India. De rijke maaltijden uit deze geurige en kleurige keuken dringen steeds verder door in het Westen omdat wij meer en meer openstaan voor gezond eten.

In Ayurveda betekent dat onder andere:

  • verse voeding
  • de juiste hoeveelheid voeding per maaltijd
  • de juiste samenstelling van elke maaltijd
  • het gebruik van kruiden die de spijsvertering stimuleren of juist kalmeren

De ayurvedische voedingsleer houdt rekening met iemands constitutie (jouw unieke natuur). Groenten, fruit, granen en kruiden die jij zoveel mogelijk in je maaltijden zou moeten verwerken om je spijsvertering optimaal te laten verlopen, kunnen weer heel anders zijn voor iemand met een andere constitutie. In onze keuken kunnen we geen rekening houden met alle constituties. We vertellen er alles over in onze workshops.

In bijna elke ayurvedische maaltijd kom je kruiden en specerijen tegen die de spijsvertering een handje helpen. Ze hebben niet alleen een positieve uitwerking op het lichaam op een dieper niveau, ook op mentaal vlak ontstaat een voldaan en bevredigend gevoel. Veel voorkomende klachten als een opgeblazen gevoel, maagzuur of een trage spijsvertering verdwijnen als sneeuw voor de zon, alleen al door de juiste producten en ingrediënten in je maaltijden te gebruiken. In die zin kan de ayurvedische keuken een therapeutische keuken genoemd worden.

Wij koken wekelijks op dinsdag (Laren/Blaricum) en woensdag (Hilversum) de heerlijke, gezonde en uitgebalanceerde maaltijden volgens de principes van Ayurveda. Daarnaast verzorgen we catering en diverse kookworkshops. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Onze maaltijden zijn vegetarisch, dagvers, zoveel mogelijk biologisch en afgestemd op het seizoen.

Verdeeld over het jaar bieden we ook Detox-programma's aan die zijn afgestemd op het seizoen. We bereiden dan lunch en diner en je kunt meedoen voor 3 of 5 dagen. Kijk voor meer informatie in de agenda en meld je aan.

In de loop van 2023 zullen we meer verschillende (kook)workshops gaan aanbieden dus houd de agenda in de gaten.

Ervaar het zelf en geef je op voor een workshop of onze wekelijkse maaltijd.


Iedere week op dinsdag en woensdag bereiden wij een gebalanceerde ayurvedische maaltijd.

Hoe werkt het?

Meld je aan bij ons via mail of telefonisch en dan plaatsen wij je op de verzendlijst van DE AYURVEDISCHE KEUKEN (Whatsapp), we sturen een bericht met het menu en het is geheel vrijblijvend of je mee wilt doen of niet. Als je ons hebt laten weten dat je meedoet, rekenen we ook op je en kosteloos annuleren is dan niet meer mogelijk.

Een dag van te voren sturen wij je een appbericht met het menu van de week en je kan (alleen op dinsdag) ook nog 1 of 2 extra gerechten bestellen voor een uitgebreide maaltijd.

Je laat ons via een reply op het appbericht weten voor hoeveel personen je meedoet en of je de maaltijd bezorgd wilt hebben. Heb je geen belangstelling die week dan hoef je niets te doen.


Dinsdag: afhalen & bezorgen in Laren/Blaricum vanaf 17.00 uur (vanaf 5 september 2023 om de week).

Woensdag: afhalen in Hilversum vanaf 17.30 uur (wekelijks).

De maaltijden kosten € 15,-- en de meerprijs voor de extra's wisselen wekelijks en worden apart vermeld.

Bezorgkosten € 2,--.

 

 
 
 
 
E-mailen
Instagram